Höstens HÖJDPUNKTER

Konsert, konstutställning, räkfrossa eller skogsvandring? Vad kan man göra i Närpes i höst?

31 augusti 2021

Den 1 oktober släpps biljetterna till Råttfällan i Frans Henriksonssalen

31 augusti 2021

Vargberget fritidscentrum är en härlig och naturskön plats för motion eller avkoppling. Här kan man under alla 4 årstider njuta av naturen och vandra, skida, grilla, gå i motionstrappan, åka rullskidor, öva skytte, simma, pulka, besöka fornminnesplatser, plocka svamp och bär, leka i lekparken eller bara vara och njuta av sin matsäck.

07 oktober 2021

I Närpes finns flera vandringsleder där man kan vandra i sin egen takt och njuta av senhösten och vinterns vackra natur. I anknytning till de flesta vandringslederna finns grillplatser eller stugor så man kan göra upp eld om man så önskar och grilla eller äta sin matsäck till eldens sprakande värme. Det finns både längre och kortare leder att gå och även elljusspår där man kan gå både dag och kvällstid.

Vandringslederna hittar du här

31 augusti 2021

Vår vackra Närpes å har en längd på 75 km och huvudfåran börjar i sjön Kivi- och Levalampi. Ån rinner genom Pörtom och fortsätter ån söderut och biflödet Lillån förenar sig med huvudfåran i Övermark. Ån rinner genom Närpes centrum före den mynnar ut i sötvattensbassängen Västerfjärden.

07 oktober 2021

I dessa coronatider föreslår Visit Närpes en utflykt till Norrnäs! Här finns motorikpark och utegym för stora och små, möjlighet att grilla och bord att äta sin pick nick vid finns.

De flesta tycker nog att det är för kallt för att simma ute nu men för den hugade så finns det en simstrand bredvid paviljongen i Verkan. I närheten finns också en jungfrudans och beachvolleyplan. Fortsätter man längs vägen förbi paviljongen kommer man till hamnen där man kan ta en promenad och njuta av havsvindens sus och blir det för blåsigt kan man söka skydd i grillkåtan.

Populära Sevärdheter

Historia och nutid, kultur och jordbruk, här hittar du säkert något som intresserar just dig!

Följ oss på Instagram