HÖJDPUNKTER

Konsert, konstutställning, stand-up eller skogsvandring? Vad kan man göra i Närpes?

19 mars 2024

Här kan du läsa årets Visit Närpes tidning

19 mars 2024

Övermark Bed & Breakfast är inhyst i ett gammalt hus som tidigare fungerat som sjukhus. Här kan du njuta av gästfrihet, historia och en atmosfär som är svår att hitta någon annanstans. Det här är en plats där till och med spöken kan bli en del av upplevelsen 😊👻

19 mars 2024

Ta kontakt med Närpes Guideklubb för guidning. Gör det mesta och det bästa av ditt besök i Närpes och låt dig guidas genom bygden av de kunniga och duktiga guiderna i Närpes guideklubb. De besitter en lokalkunskap som man inte kan läsa sig till i broshyrer och de berättelser som de delar med sig av kommer att ge ditt besök i Närpes det där lilla extra.

För bokning ta kontakt med Britta Hannus-Gullmets 040 911 8544, Inger Granfors 040 750 3505 eller Visit Närpes turistinfo 045 276 0740

19 mars 2024

Landhöjningen är ett fenomen som i Närpes är påtagligt och det som idag är skog och åkermark var tidigare havsbotten. Landet höjer sig i Närpestrakten med drygt 8 cm per år och påverkar vår omgivning mycket synligt när naturen omkring oss ändras i takt med landhöjningen. Landhöjningen orsakade länge huvudbry för invånarna längs kusten som inte förstod varför strandlinjen flyttades. Man antog att det var vattnet som minskade när hamnar blev grundare och när man kunde odla där tidigare generationer hade fiskat.

08 april 2024

Bekanta dig med bengtsgården och jordbruksmuseét utan att ta ett enda steg utanför dörren! Naturligtvis kan en virtuell rundtur inte ersätta en fysiskt besök men man kan se det som en förberedelse inför det riktiga besöket!

http://www.kultur360.fi/sv/start/

Populära Sevärdheter

Historia och nutid, kultur och jordbruk, här hittar du säkert något som intresserar just dig!

Följ oss på Instagram