Vinterns HÖJDPUNKTER

Konsert, konstutställning, räkfrossa eller skogsvandring? Vad kan man göra i Närpes i vinter?

07 januari 2022

Magnus Betnér (swe) är utan tvekan en av Sveriges mest framgångsrika stand up komiker genom tiderna. Med råge är han även den komiker i Sverige som gjort flest soloföreställningar och även den av svenska komiker som besökt Finland flest gånger. Känd från bland annat det svenska humorprogrammet Parlamentet och för sin ofta politiska, liberala och provokativa humorstil, skämtar han ofta om aktuella ämnen. På våren fortsätter Magnus Betnér att turnera och återvänder till Närpes den 18 mars 2022.

14 december 2021

I Frans Henriksonssalen 1.4

15 januari 2021

Närpes konstklubb har vinterutställning i konsthallen i Mittistan. Temat är Fantasi.

Konsthallens öppettider:

Må- tor: kl 8-20

Fre: 8-21

Lö: 14-21

Sö: stängt

Vi följer dessa steg i konsthallen för att säkerställa din säkerhet och komfort: Max 10 personer samtidigt i hallen Vi rekommenderar användning av ansiktsmask. Håll avstånd.

14 december 2021

Vår vackra Närpes å har en längd på 75 km och huvudfåran börjar i sjön Kivi- och Levalampi. Ån rinner genom Pörtom och fortsätter ån söderut och biflödet Lillån förenar sig med huvudfåran i Övermark. Ån rinner genom Närpes centrum före den mynnar ut i sötvattensbassängen Västerfjärden.

07 januari 2022

Närpes hade en författarinna som skrev visor som sjöngs allmänt i trakten och vida omkring under 1800-talet och långt in på 1900-talet. Det var Maria Berg, eller Pali-Maj som hon allmänt kallades. Ännu idag hittar man hennes sånger i diktsamlingar och antologier, till exempel i samlingsverket Nordisk kvinnolitteratur, där hon nämns som ”en intressant kvinna bland de folkliga författarna i Finland”.

Populära Sevärdheter

Historia och nutid, kultur och jordbruk, här hittar du säkert något som intresserar just dig!

Följ oss på Instagram