Weekly HIGHLIGHTS

Concert, art exhibition, gorge on prawns and tomato carnival. What's happening this week in Närpes

21 October 2020

Vargberget fritidscentrum är en härlig och naturskön plats för motion eller avkoppling. Här kan man under alla 4 årstider njuta av naturen och vandra, skida, grilla, gå i motionstrappan, åka rullskidor, öva skytte, simma, pulka, besöka fornminnesplatser, plocka svamp och bär, leka i lekparken eller bara vara och njuta av sin matsäck.

13 October 2020

I Närpes finns flera vandringsleder där man kan vandra i sin egen takt och njuta av sensommarens vackra natur. I anknytning till de flesta vandringslederna finns grillplatser eller stugor så man kan göra upp eld om man så önskar och grilla eller äta sin matsäck till eldens sprakande värme. Det finns både längre och kortare leder att gå och även elljusspår där man kan gå både dag och kvällstid.

Vandringslederna hittar du här

13 October 2020

Vår vackra Närpes å har en längd på 75 km och huvudfåran börjar i sjön Kivi- och Levalampi. Ån rinner genom Pörtom och fortsätter ån söderut och biflödet Lillån förenar sig med huvudfåran i Övermark. Ån rinner genom Närpes centrum före den mynnar ut i sötvattensbassängen Västerfjärden.

19 October 2020

I dessa coronatider föreslår Visit Närpes en utflykt till Norrnäs! Här finns motorikpark och utegym för stora och små, möjlighet att grilla och bord att äta sin pick nick vid finns.

De flesta tycker nog att det är för kallt för att simma ute nu men för den hugade så finns det en simstrand bredvid paviljongen i Verkan. I närheten finns också en jungfrudans och beachvolleyplan. Fortsätter man längs vägen förbi paviljongen kommer man till hamnen där man kan ta en promenad och njuta av havsvindens sus och blir det för blåsigt kan man söka skydd i grillkåtan.

03 September 2020

Bekanta dig med bengtsgården och jordbruksmuseét utan att ta ett enda steg utanför dörren! Naturligtvis kan en virtuell rundtur inte ersätta en riktigt besök men man kan se det som en förberedelse inför det riktiga besöket!

http://www.kultur360.fi/sv/start/

Popular Attractions

History and present, culture and agriculture, here you will surely find something that interests you!

Follow us on Instagram