I Närpes kan barnen trivas

Närheten till havet har präglat Närpesborna i alla tider och att leka och simma i och vid vattnet är något som de flesta barn, och vuxna, njuter av och i Närpes finns många stränder där hela familjen kan koppla av med bad eller fiske. Vid Fagerö finns restaurang Seaside nära stranden och där kan man förutom att svalka sig med glass eller stilla sin hunger efter en dag på stranden också spela minigolf, beachvolley eller hyra SUP brädor.
Strandhem som ligger vid havet bjuder också på möjlighet att simma men här finns så mycket annat att göra att man kanske inte hinner. Här kan man umgås med smådjur som grisar, får, kalkoner, höns och kaniner för att nämna några. Vill man så kan man delta i skötseln och mata djuren när det är mattid. Vid strandhem finns förutom djuren en hel del annat man kan göra som att meta, paddla kanot, leka i lekparken eller spela spel och känner man för det kan man äta lunch eller ta en fika och slappa i hängmattan efteråt. Den som har mycket spring i benen och tycker om att klättra ska ta en utflykt till motorikparken i Norrnäs. Här kan både vuxna och barn trötta ut sig ordentligt och vid dåligt väder kan man avnjuta sin picknick i grillkåtan.
Vid livsstilsbutiken och café Cornelia i centrum av Närpes finns en härlig trädgård där man kan hyra trampbilar, gå på styltor, spela krocket eller andra spel. För den som vill ha stillsammare aktiviteter finns ett hembygdsmuseum som visar hur man levde i Närpes förr. Där kan man också på förhand boka in sig för en museieskapad som är ett escaperoom i museiemiljö. Escapaden finns både för vuxna och barn. Vid Cornelia ordnas också spännande mystikvandringar, som bokas i förväg. Vandringarna passar för både barn och vuxna.