Skördevecka 4-8.9

Hela veckan före Slättens Mat&Mystik firas skördevecka på lunchrestaurangerna i Närpes, då bjuds det in till lunch som är gjord av årstidens lokala råvaror.

Lounas viikko 50 | Viikon lounaslista Närpiön ravintoloissa

Utskriftsvänlig version
Måndag 11.12 Tisdag 12.12 Onsdag 13.12 Torsdag 14.12 Fredag 15.12

Blomkålssoppa (G,L)

Stekt chorizo med marinerad rödlök, stekt potatis (G,L)

Panerad kycklingbiff med tomatsalsa, ris (L)

* Mangomoussé (G,L)

Buffén serveras 10.30-14.30

Rödbetssoppa med créme fraiche (G,L)

Ugnslax på rotsaksbädd (G,L)

Köttfärsbiffar med ost- och paprikasås, ugnsklyftpotatis (G,L)

* Snövitspudding med sylt (G,L)

Sparrissoppa (G,L)

Gräddstuvade kåldolmar (G,L)

Mustig köttgryta (G,L) potatismos (H)

* Äppel-och rabarberkräm med kanelgrädde (G,L)

Ärtsoppa med rökt sifläsk från Övermark (G,L)

Gräddig leverkalops med morötter (G,L) potatismos (H)

Bacon-köttfärsrullader i pepparsås (G,L)

* Plättar med sylt och grädde (L)

Auraostsoppa (G,L)

Marinerad grillbiff timjan-rödvinssås, vitlökspotatis (G,L)

Laxfärsbiffar med remouladesås (G,L)

* Kladdkaka med vispgrädde (L)

TREVLIG HELG!

Viltkryddade färsbiffar med gräddsås och potatismos(G,L)

Kryddig fläskfilèpanna med ajvar och chorizo, klyftpotatis(G,L)

Päron- och kinuskikvarg(G,L)

Matiga sallader från salladsbaren må- to kl 11-15

Porterstek med timjan- vinbärssås och potatisgratäng(G,L)

Krämig mangochutneykyckling med bacon och ädelost(G,L)

Örtiga rödbetsbiffar med feta- honungsgräddfilssås(G,L)

Pepparkakscheesecake i glas(L)

Grisnoisetter med bearnaiseremoulade och örtpotatis(G,L)

Krämig smetana- purjolökslax med dill och räkor(G,L)

Exotisk fruktsallad med kokosgrädde(G,L)

Grillbiff med bacon- kantarellsås och rostad timjanpotatis(G,L)

Plommonjärpar med gräddsås och potatismos(G,L)

Chokladcupcakes med vaniljfrosting och polkagriskross(G,L)

Schweizerschnitzel med grönpepparsås och klyftpotatis(G,L)

Chicken Tikka Masala med raita och jasminris(G,L)

Vaniljris med glöggmarinerade skogsbär(G,L)

Hemlagade godsaker för hemköp från delidisken!

 

Söndag      Brasseriets Julbord kl 12-16. Boka bord!

Välimeren lohta ja ahventa sekä bataatti ja perunalohkoja (G,L)

Pasta Bolognese (L)

Vegetaarinen nuudeliwokki talon tapaan(L)

Piparkakkumousse (L)

Nyhtöhärkää sekä pikkelöityä punasipulia ja guacamolea (G,L)

Grillattua kanaa ja pekoni-punaviinikastiketta (G,L)

Kermainen kukkakaalikeitto (G,L)

Toffeeruudut (L)

Possunleike, Choronkastiketta ja perunamuusia (L)

Äyriäispaella ja sahramiaïoli (G,L)

Maissiletut ja fetajuustoa (L)

Luciapullat (L)

 

Metsästäjänpataa á la Red&Green ja riisiä(G,L)

Leivitettyä punakampelaa ja Skagenkastiketta (L)

Punajuurikeitto talon tapaan, crème fraiche (G,L)

Lettujaa, hilloa ja kermavaahtoa (L)

Panimonpaistia ja perunagratiinia (G,L)

Nachopaneroitua kanaa ja currymajoneesia (G,L)

Talon kasvisruoka

Tuore hedelmäsalaatti ja vaniljakermavaahtoa (G,L)

Pepparstekt grisfilé med skysås, klyftpotatis(L,G)

Krämig pastagratäng med skinka (L)

Sauterade grönsaker

Mjuk pepparkaka med lingonfrosting (L)

Köttbullar med pepparsås, potatismos (L,G)

Heta kycklingvingar, ris (L,G)

Kryddig apelsinsoppa (L,G)

Mald leverbiff med löksås och potatismos (L,G)

Jerk kyckling, ris med bönor och friterade dumplings (L,G)

Lussekatter (L)

Köttfärslimpa med fetaost och oliver, gräddsås,  (L,G)

Kalkon a la King (L,G)

Ratatouille ( L,G)

Fruktsallad med vispgrädde (L,G)

Schnitzel med rödvinssås och potatisgratäng (L)

(glutenfri schnitxel från köket)

Vegetariska kåldolmar med gräddsås  (L,G)

Ugnsrostade rotsaker

Chokladmousse (L,G)

Söndagslunch 11.30-16

Sea Sides Julbord kl.11.30-15

Boka bord, 0406874106

Sea Sides Julbord kl.11.30-15

Boka bord, 0406874106