Skördevecka 4-8.9

Hela veckan före Slättens Mat&Mystik firas skördevecka på lunchrestaurangerna i Närpes, då bjuds det in till lunch som är gjord av årstidens lokala råvaror.

Lounas viikko 42 | Viikon lounaslista Närpiön ravintoloissa

Utskriftsvänlig version
Måndag 16.10 Tisdag 17.10 Onsdag 18.10 Torsdag 19.10 Fredag 20.10

Morots- och batatsoppa (G,L)

Strimlad kyckingfilé i bacon-koskenlaskiasås, ris (G,L)

Småbiffsgryta med champinjoner och purjolök, pariserpotatis (G,L)

* Fruktsallad med vaniljvisp (G,L)

Buffén står dukad 10.30-14.30

Sparrissoppa (G,L)

Bistro´s gräddiga kållåda (G,L)

Köttfärsbiffar i chili-cheddarostsås (G,L) potatismos (H)

* Hallonkvarg (G,L)

Maletköttsoppa (G,L)

Schnitzel med bearnaisesås, ugnsklyftpotatis (L)
(glutefri schnitzel fås från köket)

Janssons frestelse (G,L)

* Marängswiss (G,L)

Bistro´s gräddiga laxsoppa (G,L)

Ciderbrässerad griskind i gräddsås (G,L) potatismos (H)

Stekt nötlever med lök- baconsås (G,L)

* Pannkaka med sylt och grädde (L)

Auraostsoppa (G,L)

Black Angusstek i granatäppelsås, potatisgratäng (G,L)

Asiatiska kycklingfärsbiffar med sweet chilidip (G,L)

* Kladdkaka med vaniljvisp (H)

TREVLIG HELG!

Grillbiff med bacon- koskenlaskijaostsås och klyftpotatis (G,L)

Sweet & sourkyckling med wokgrönsaker och jasminris (G,L)

Bär- och vaniljrulltårta(G,L)

Matiga sallader från salladsbaren må- to kl 11-15

Ostpanerad kycklingschnitzel med sourcream & oniondip(G,L)

Krämig medelhavslax med ugnsrostade grönsaker(G,L)

Apelsin- och chokladkvarg(G,L)

Pepparbakad fläskkarrè med plommon- och ingefärssås (G,L)

Rödspätta Meuniere med gräslöksmos och remouladesås(G,L)

Örtdoftande rödbetsbiffar med pepparrotsgräddfilsås(G,L)

Öjakaka( L)

Noisetter med bearnaiseremoulade och pommes frites(G,L)

Köttbullar med gräddsås, potatismos och lingonsylt(G,L)

After eightpäron med vaniljskum(G,L)

Wienerschnitzel med pepparsås och klyftpotatis(G,L)

Tex mex buffè med köttfärs, tortillas och goda tillbehör(G,L)

Havtornskräm med vispgrädde(G,L)

 

                 Hemlagade godsaker för hemköp från delidisken!

Tomaattituorejuustolla gratinoitua uunilohta (G,L)

Meksikolainen chili-lihapata ja nachoja (G,L)

Vihanneswok talon tapaan (G,L)

Ruusunmarjakiisseli ja vaniljakermaa (G,L)

Kalamurekepihvit ja omenakermaviiliä (G,L)

Paholaisen kanaa, vuohenjuustoa ja ranskalaisia perunoita (G,L)

Syksyinen keltavahverokeitto (G,L) ja kotona leivottua leipää (L)

Marenkiunelma (G,L)

Wallenbergin jauhelihapihvit, sipulikastiketta ja perunamuusia (L)

Kermainen lohikeitto (G,L) ja kotona leivottua leipää (L)

Parsakaali-juustopiirakka (L)

Omena-päärynärahkaa (G,L)

Silakkapihvit, sitruuna-tillikastiketta ja perunamuusia (L)

Cornflakespaneroitua kanaa ja curryaïolia (G,L)

Aasialainen sienipata (G,L)

Köyhät ritarit, hilloa ja kermavaahtoa (L)

Naudan pippuripihvit ja lohkoperunoita (G,L)

Talon katkarapu-äyriäispasta (L)

Kermainen maissikeitto (G,L) ja kasvisquesadillat (L)

Fudgekakku (L)

Broilerlår med ananas & curry (L,G)

Tex mex gratäng med nachos och salsa (L)

Päronkräm med mintgrädde (L)

Hemlagade köttbullar med kryddig gräddsås, potatismos (L,G)

Ugnsbakad kalkonfilé med senap-salviasås (L,G)

Chokladkaka med kokostosca (L)

Krämig laxsoppa (L,G)

Kebab med yoghurtsås, pommes frites (L,G)

 

Ugnspannkaka med sylt och grädde (L)

 

Klassisk kalops, inlagda rödbetor (L,G)

Jerkmarinerad kyckling, jerksås, ris (L,G)

Choklad-moccamousse (L)

 

Schnitzel med krämig vitvinssås, cajunkryddade klyftpotatisar (L)

Glutenfri schnitzel från köket

Tonfisk-broccolipaj (L)

Citronkladdkaka (L)

A la carte kl. 17-21

Söndagslunch 11.30-16